بهترین راه برای جایگزین دندان از دست رفته
دندان ها به طور طبیعی با گذشت زمان دچار آسیب و شکستگی، پوسیدگی و در برخی مواقع در نهایت منجر به از بین رفتن می شوند. ایمپلنت دندان یکی از راه های بازگرداندن دندان و عملکردهای سابق است که همانند سایر دندان ها عمل کرده و در مدت زمان کوتاهی به وجود آن در فک عادت خواهید کرد.
دندانپزشک بعد از ارزیابی دقیق متغیرهای مختلف، از جمله کیفیت و کمیت استخوان، در مورد بهترین گزینه کاشت دندان به شما مشورت داده تا بتوانید با اطمینان کامل، عملی موفقیت آمیز برای دندان یا دندان های از دست رفته خود انجام دهید. دندان های از دست رفته به نوعی سبک و زندگی و حتی اخلاقیات شما را تغییر می دهند و به گونه ای می شوید که از صحبت کردن در جمع های مهم، خندیدن و یا حتی مشکارت در جلسات کاری خودداری می کنید.
فیکسچر چیست؟
یکی از سوالاتی که ممکن است هنگام کاشت دندان به روش ایمپلنت به گوش شما بخورد، کلمه فیکسچر است؛ فیکسچر چیست؟ و چه نقشی در ایمپلنت دندان دارد. فیکسچر قطعه ای بسیار مهمی و ضروری در ایمپلنت دندان است که هنگام فرایند کاشت دندان مورد استفاده قرار می گیرد. فیکسچر به عنوان ریشه دندان در استخوان فک قرار می گیرد که باعث استحکام بیشتر ایمپلنت در دهان می شود.
اهمیت فیکسچر این است که بجای ریشه دندان از دست رفته شما قرار می گیرد و اگر در موقعیت صحیح خود قرار بگیرد از دندان جایگزین پشتیبانی می کند. ایمپلنت دندان از دو فلز تیتانیوم یا زیرکونیوم ساخته می شود. یک ایمپلنت از سه قسمت تشکیل میشود: پایه ایمپلنت که به عنوان جایگزینی برای ریشه دندان در استخوان فک قرار می گیرد، تاج دندان که بعد از چند وقت روی فیکسچر قرار می گیرد. بعد از این که فیکسچر در استخوان فک قرار گرفت، بافت اطراف لثه بخیه می شود، که پس از مدتی بهبود می یابد و در محل خود محکم می شود.
مراحل کاشت دندان به روش ایمپلنت
زمان انجام عمل کاشت دندان و تعداد ویزیت های مورد نیاز به هر فرد و شرایط دندان و لثه وی بستگی دارد، به ویژه اینکه دندان کاشت شده و بافت اطراف آن با چه سرعتی بهبود می یابد و آیا بیمار به پیوند استخوان نیاز دارد یا خیر. در صورت عدم نیاز به پیوند استخوان، کل مراحل (از مشاوره تا آخرین ویزیت برای قرار دادن تاج دائمی) به طور متوسط 4 ماه طول بکشد.
در ادامه به توضیح 6 مرحله که باید برای کاشت دندان باید انجام شود می پردازیم:
• برنامه درمان: برای تعیین بهترین برنامه درمانی برای نیازهای فردی بیمار، جراح دهان و دندان بعد از بررسی وضعیت دهان و دندان و عکس برداری از ناحیه ای که ایمپلنت دندان قرار است در آنجا قرار بگیرد، سلامت دندان ها را ارزیابی کرده و تشخیص می دهد که آیا کاشت دندان نیاز به کشیدن دندان، پیوند استخوان یا مراحل درمانی دیگر دارد یا خیر. در طی ویزیت اولیه، دندانپزشک همچنین ممکن است معاینات اضافی را توصیه کند و یا برای بررسی توده استخوان درخواست سی تی اسکن کند.
• پیوند استخوان (در صورت نیاز): اگر استخوان طبیعی فک برای کاشت دندان کافی نباشد، ممکن است بیمار به پیوند استخوان نیاز داشته باشد. بعد از پیوند استخوان از مواد طبیعی یا مصنوعی آن استفاده می شود تا ایمپلنت پایدار و ایمن بماند. بسته به میزان توده استخوانی اضافی، می توان پیوند استخوان را همزمان با جراحی کاشت دندان یا در یک جلسه جداگانه انجام داد.
• کاشت دندان: مدت زمان عمل به تعداد ایمپلنت مورد نیاز و وضعیت کلی سلامت دهان بیمار بستگی دارد. بسته به پیچیدگی عمل، ممکن است عمل جراحی از کمتر از یک ساعت تا 6 ساعت طول بکشد. این عمل با بی حسی موضعی انجام می شود و ممکن است در زمان بی حسی یک یا چند دندان توسط ایمپلنت جراحی شوند. به این ترتیب که لثه ها شکافته می شوند تا در آن پایه ایمپلنت قرار بگیرد. دندانپزشک با استفاده از یک مته مخصوص برای ایجاد فضای کاشت در استخوان فک استفاده می کند. سپس ایمپلنت در استخوان فک قرار می گیرد و لثه ها بر روی پایه ایمپلنت، بخیه می خورند. جراح شما یک تاج یا بریس موقت روی پایه دندان قرار می دهد تا پایه ایمپلنت محکم شده و سپس بعد از طی چند ماه تاج دائمی بر روی پایه قرار بگیرد.
• مرحله بهبودی دندان: استخوان سازی فرایندی است که ایمپلنت با استخوان فک جوش می خورد، به طور متوسط حدود 4 ماه این فرایند زمان می برد که معمولا به عنوان مرحله بهبود شناخته می شود.
• ترمیم نهایی: هنگامی که بافت لثه کاملاً بهبود یافته و آماده شد، بعد از چک شدن وضعیت پایه ایمپلنت و به محض آماده شدن تاج سفارشی دندا، آن را بر روی فیکسپر قرار داده و دندان نهایی مانند یک دندان طبیعی و با همان عملکرد دیده می شود.
• پیگیری پس از درمان: برخی از کبودی ها و تورم در لثه ها ممکن است بلافاصله یا چند روز بعد از عمل ظاهر شوند. بیماران باید تا زمان بهبود لثه از کشیدن سیگار و خوردن غذاهای سفت خودداری کنند. موفقیت طولانی مدت ایمپلنت نیاز به بهداشت دهان و دندان دارد. تمیز نگه داشتن ایمپلنت ها، دندان های مصنوعی و بافت های لثه و همچنین دندان های طبیعی از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین توصیه می شود برای بررسی بهداشت دهان و دندان و پایداری ایمپلنت، معاینات پزشکی به طور منظم انجام شود.
آیا کاشت دندان راه حل قطعی و دائمی است؟
بله، کاشت دندان توسط ایمپلنت به عنوان یک راه حل قطعی برای جبران دندان های از دست رفته، در نظر گرفته می شود. قطعه فیکسچر در ایمپلنت دندان، قابل اطمینان ترین راه حل برای جایگزینی دندان بشمار می رود و بعد از گذراندن دوران بهبودی و قرار گرفتن تاج دائمی دندان بر روی ایمپلنت، می توانید بدون نگرانی غذاهای دلخواه خود را بخورید و از طرح لبخند خود لذت ببرید.
سخن آخر
ایمپلنت دندان یکی از بهترین راه های جبران دندان های از دست رفته بشمار می رود اما به شرطی که به طور صحیح و دقیق در محل مورد نظر قرار بگیرد. کلینیک رایا دنتال با بهترین تیم متخصص در زمینه دهان و دندان، به شما این اطمینان را می دهد که در کوتاه ترین زمان با کمترین درد و خونریزی، از نتیجه و هزینه کار رضایت کافی داشته باشید.
Leave A Comment