امروزه پر کردن جای خالی دندان هایی که دچار پوسیدگی یا هر آسیب دیگری شده اند اهمیت بسیاری پیدا کرده است. روش های متداولی در رابطه با کاشت دندان (comdental implants) به جای دندان های از بین رفته وجود دارد که هر کدام متناسب با وضعیت بیمار یا شرایط دیگر مانند هزینه ها انتخاب می شوند.

در مقاله قبلی در مورد مراحل پرکردن دندان، هزینه ها، عوارض آن صحبت کردیم. در این مقاله از دندانپزشکی شبانه روزی رایا میخواهیم شما را با مراحل کاشت دندان آشنا کنیم با ما همراه باشید.

در این مقاله با موضوعات زیر آشنا می شوید:

  • آشنایی با روش های کاشت دندان
  • روش جدید کاشت دندان با ایمپلنت
  • کاشت دندان به روش بریج
  • جدیدترین تکنولوژی کاشت دندان
  • کاشت دندان بدون ایمپلنت
  • قرار دادن روکش در کاشت دندان
  • کاشت دندان با چسب
  • هزینه های مربوط به کاشت دندان
  • هزینه کاشت دندان بریج

فیلم کاشت دندان

آشنایی با روش های کاشت دندان افتاده

همه ی ما می دانیم که مراقبت از دندان ها در حفظ زیبایی می تواند بسیار تاثیر گذار باشد. برای مراقبت از دندان ها لازم است علاوه بر رعایت بهداشت دهان و دندان از رژیم غذایی سالمی هم بهره ببریم.

اما با تمام توصیه هایی که در این حوزه در مورد استفاده از مسواک و نخ دندان و هم چنین استفاده نکردن از بعضی مواد غذایی وجود دارد، بیشتر افراد بزرگسال جامعه دچار دندان درد یا از دست دادن دندان می شوند و نیاز به کاشت دندان پیدا می کنند.

علاوه بر رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان مواردی مانند اسیدی بودن غذا، دندان قروچه کردن، شرکت در مسابقات ورزشی، دلایل ژنتیکی، سیگار کشیدن و استفاده از مواد غذایی کافئین دار می تواند در از دست دادن دندان ها موثر باشند.

در کنار این ها عدم انجام معاینات سالانه دندانپزشکی، بیماری فشار خون، بیماری دیابت و بیماری های لثه و دهان می تواند در نیاز به کاشت دندان تاثیر گذار باشد.

از بین رفتن دندان ها علاوه بر این که از جنبه زیبایی ناپسند است می تواند در غذا خوردن یا حرف زدن مشکلاتی را به وجود آورد. کاشت دندان این مشکلات را برطرف کرده و از ریختن دندان های سالم باقی مانده جلوگیری می کند و هم چنین مانع ابتلا به بیماری های لثه در محل از دست دادن دندان ها می شود.

امروزه با توجه به نیازی که در بخش کاشت دندان به وجود آمده است، دندانپزشکان با استفاده از شیوه های متداول اقدام به این کار می کنند. از جمله روش های پر کاربردی که برای پر کردن جای خالی دندان ها وجود دارد می توان به استفاده از دندان مصنوعی تکی، بریج و ایمپلنت اشاره کرد.

آشنایی با روش های کاشت دندان افتاده

آشنایی با روش های کاشت دندان

روش جدید کاشت دندان آسیاب با ایمپلنت

از جدیدترین تکنولوژی کاشت دندان می توان به ایمپلنت اشاره کرد. وقتی دندانی پوسیده می شود معمولا ریشه ی آن هم از بین می رود. در چنین شرایطی که ریشه از بین می رود هیچ چیزی برای ثابت نگه داشتن دندان جدید وجود ندارد.

بنابراین نیاز به پایه ای نگه دارنده در کاشت دندان وجود دارد. ایمپلنت این کار را در کاشت دندان انجام می دهد. ایمپلنت ها معمولا از جنس تیتانیوم و به شکل یک پیچ هستند که بر روی استخوان فک ثابت می شوند و مانند ریشه عمل می کنند.

وقتی ایمپلنت بر روی استخوان فک قرار می گیرد بعد از مدتی با استخوان فک ترکیب شده و پیوند بین آن دو برقرار می شود. از این جهت ایمپلنت مانند ریشه، دندان را ثابت نگه می دارد و عمل کاشت دندان را امکان پذیر می کند.

معمولا ایمپلنت ها طول عمر بالایی دارند و با رعایت بهداشت دهان و دندان می توان به مدت زیادی از آن استفاده کرد. طبیعی است که در صورت وارد شدن ضربه، عدم رعایت بهداشت دندان و یا بیماری های لثه ایمپلنت هم مانند دندان طبیعی دچار آسیب می شود.

پس رعایت این نکات بسیار مهم است. در کاشت دندان به روش ایمپلنت ابتدا آن را در استخوان فک قرار داده می دهند و بعد از مدت 3 الی 6 ماهه که ایمپلنت با استخوان پیوند خورد تاج دندان را بر روی آن قرار می دهند.

روش جدید کاشت دندان آسیاب با ایمپلنت

آشنایی با روشهای کاشت دندان

کاشت دندان به روش بریج

روش دیگری که در کاشت دندان از آن استفاده می شود استفاده از بریج یا همان روکش دندان است. بریج دندان معمولا از جنس سرامیک، مس یا ترکیبی از هر دو این ها است.

انواع بریج دندان را می توان به روکش فلزی، FPM روکش، روکش سرامیکی و روکش زیرکونیوم تقسیم کرد که متناسب با شرایط کاشت دندان از هر کدام آن استفاده می کنند.

بریج دندان همان دندان مصنوعی است که به کمک دندان های دو طرف در جای خود ثابت می شود.

تا زمانی که دندان های کناری سالم هستند و قدرت ثابت نگه داشتن دندان بریج شده را داشته باشند می توان از آن استفاده کرد اما اگر هر کدام از دندان های کناری دچار آسیب شوند باید روش بریج را با روش های دیگرکاشت دندان مانند ایمپلنت جایگزین کرد. برای این کار دندانپزشک ابتدا دندان های کناری را آماده می کند و با تراش دادن آن ها فضای لازم برای بریج را ایجاد می کند.

سپس مدلی از دندان در آزمایشگاه بریج ساخته می شود. البته مدتی از بریج موقت استفاده می شود تا اگر مشکلی به وجود نیامد در مرحله بعد بریج دائم را قرار دهند و کاشت دندان دائم صورت می گیرد. طول عمر بریج ها در صورتی که بهداشت دهان و دندان رعایت شود چیزی حدود 5 تا 15 سال است.

کاشت دندان به روش بریج

کاشت دندان به روش بریج

جدیدترین تکنولوژی کاشت دندان

در کاشت دندان به روش بریج استفاده طولانی مدت از آن، به دلیل این که دندان های کناری تراشیده می شوند، می تواند برای سلامتی دهان و دندان شما مضر باشد.

حتی ممکن است در کاشت دندانها به این روش، باعث شود که دندان های کناری دچار پوسیدگی شوند و این پوسیدگی به ریشه دندان ها برسد. پس در این روش ریسک مبتلا شدن به انواع بیماری لثه بالا است.

کاشت دندان به روش ایمپلنت به دلیل طول عمر بالاتری که دارد و عدم آسیب رساندن به دندان های دیگر می تواند گزینه ی بهتری باشد. اگر چند دندان در کنار هم از بین رفته اند بهترین روش برای کاشت دندان استفاده از ایمپلنت است و استفاده از این روش باعث می شود، عمل غذا خوردن و جویدن آن راحت تر انجام گیرد. هم چنین از لحاظ هزینه هم می تواند مقرون به صرفه باشد.

جدیدترین تکنولوژی کاشت دندان

جدیدترین تکنولوژی کاشت دندان

کاشت دندانها بدون ایمپلنت

این روزه ها روش جدید کاشت دندان بدون ایمپلنت بسیار مورد توجه قرار گرفته است. کاشت دندان بدون ایمپلنت از طریق انجام رادیوگرافی به کمک تکنولوژی های رایانه ای انجام می گیرد

در این روش با استفاده از تصویر برداری های سه بعدی که انجام می گیرد ساختار استخوان فک ارزیابی می شود و محل دقیق کاشت دندان تعیین می شود.

معمولا این روش کاشت دندان در افرادی که تمام دندان های خود را از دست داده اند کاربردی تر است. کاشت دندان بدون ایمپلنت با تکنولوژی جدید نسبت به ایمپلنت دندان به این گونه است که تمام فوائد موجود در آن حفظ اما معایبی که در ایمپلنت وجود داشت برطرف شده است.

در این روش بدون سوراخ کردن استخوان فک دندان ساخته شده جایگزین می شود. البته باید به این نکته هم توجه کرد که استفاده از روش کاشت دندان بدون ایمپلنت زمانی میسر است که دندان اصلی هنوز در جای خود باشد.

در این روش از دندان اصلی که وجود دارد توسط عکس برداری های سه بعدی کپی برداری می شود و بدون استفاده از دریل کاری، دندان در جای خود قرار می گیرد.

برای ایجاد زیبایی بیشتر در طول درمان برروی دندان جایگزین و دندان های مجاور از یک روکش استفاده می کنند. بعد از گذشت 6 ماه این روکش موقت را از روی دندان جدا کرده و آن را با روکش دائمی جایگزین می کنند.

کاشت دندانها بدون ایمپلنت

کاشت دندانها بدون ایمپلنت

قرار دادن روکش در کاشتن دندان طبیعی

روکش در واقع یک نوع ترمیم دندان است که بر روی سطح دندان قرار می گیرد و آن را می پوشاند. به هنگام کاشت دندان با ایمپلنت، روکش را با استفاده از چسب دندان روی ایمپلنت می چسبانند تا دندان ثابت بماند.

چسب مورد استفاده در کاشت می تواند از جنس پودر شیشه یا رزین سنتزی باشد. نوعی از این چسب ها وجود دارد که با نور بنفش روی دندان قرار می گیرند و به این روش فعال می شوند.

کاشت دندان با چسب به این گونه است که چسب با به وجود آوردن مقاومت لازم به هنگام وارد شدن فشار از روکش نگهداری می کند و به این روش کار خود را انجام می دهد.

این چسب ها در دو نوع شیمیایی و غیر شیمیایی برای نگه داری روکش استفاده می شود. چسب های شیمیایی دارای مقاومت بالاتری هستند و روکش را با قدرت بیشتری در جای خود نگه می دارند.

اما زمانی که لازم است روکش را تعویض کنیم به سختی جدا می شوند. بهتر است از این چسب برای زمانی که مقاومت بالا نیاز است مانند بیمارانی که دندان قروچه می کنند استفاده کرد.

قرار دادن روکش در کاشتن دندان طبیعی

قرار دادن روکش در کاشتن دندان طبیعی

کاشت دندان ها با چسب

چسب های مورد استفاده در کاشت دندان ارزان در دو نوع موقت و دائم موجود است. دندانپزشکان بعد از ترمیم دندان تا آماده شدن روکش اصلی از یک روکش موقت استفاده می کنند که در این زمان برای چسباندن روکش موقت از چسب موقت استفاده می کنند تا جدا کردن آن راحت تر باشد.

از جمله چسب های موقت می توان به چسب اکسید روی_ اوژنول اشاره کرد که از پودر اکسید روی، روغن زیتون و اوژنول ساخته شده است. از چسب دائمی که بهتر است آن را نیمه دائمی بنامیم برای چسباندن روکش دائمی در کاشت دندان استفاده می شود.

این روکش ها معمولا از جنس فسفات روی، یونومر شیشه GI و یونومر شیشه اصلاح شده ساخته می شوند. تشخیص این که از کدام چسب با چه جنسی در کاشت دندان استفاده شود با توجه یه شرایط بیمار تعیین می شود.

گاهی ممکن است بر اثر پوسیدگی هایی که در زیر روکش ایجاد می شود یا خوردن غذا های سفت یا عواملی مانند دندان قروچه روکش دچار مشکل شود و از جای خود جدا شود.

در این صورت باید برای ترمیم آن به پزشک معالج خود مراجعه کنید. عمر مفید روکش هایی که با چسب های دائمی چسبانده می شود در صورت رعایت نکات بهداشتی بین 8 تا 10 سال است و بعد از آن نیاز به ترمیم یا بهتر است بگوییم تعویض دارند.

کاشت دندان ها با چسب

کاشت دندان ها با چسب

هزینه های مربوط به کاشت و ایمپلنت دندان ها

شاید یکی از گلایه هایی که افراد در مراجعه به دندانپزشکی و کاشت دندان دارند در حوزه قیمت ها باشد. هزینه های بالای دندانپزشکی باعث شده است که افراد زیادی نتوانند تحت معاینات سالانه دندانپزشکی قرار بگیرند و به همین دلیل است که میزان خرابی ها و پوسیدگی های دندان زیاد شده است.

هزینه های بالای واردات وسایل مورد نیاز در کاشت دندان با توجه به بالا رفتن قیمت دلار باعث شده است تا درمان آن هزینه بر باشد. هزینه کاشت دندان با توجه به نوع ماده استفاده شده، موقعیت دندان و نوع روکش استفاده شده در آن تعیین می شود.

این هزینه جدا از هزینه های مربوط به عکس برداری، کشیدن دندان پوسیده و ویزیت دندانپزشک است. برای مثال هزینه کاشت دندان بریج با توجه به موادی که در ساخت آن استفاده شده تعیین می شود.

قیمت هر واحد دندان که به روش بریج کاشت شود حدودا 800000 تا 1200000 تومان می باشد. برای مثال اگر بخواهید کاشت دندان بریج را روی یک دندان خود انجام دهید، به دو دندان پایه و یک دندان میانی نیاز دارید.

در نتیجه هزینه نهایی برای کاشت آن حدود 2400000 تا 3600000 تومان می شود. البته تمام این قیمت ها حدودی بوده و باید طبق تشخیصی که دندانپزشک می دهد هزینه ها را برآورد کرد.

هزینه های مربوط به کاشت و ایمپلنت دندان ها

هزینه های مربوط به کاشت و ایمپلنت دندان ها

هزینه کاشت دندان به روش بریج

در مورد قیمت کاشت دندان مصنوعی تکی باید گفت هزینه این نوع دندان ها هم با توجه به جنس و کشور سازنده آن می تواند متفاوت باشد. قیمت این نوع کاشت معمولا بر اساس هر واحد مورد محاسبه قرار می گیرد.

برای مثال می توان به قیمت دندان مصنوعی تکی ساخت کشور کره اشاره کرد که به ازای یک واحد آن حدود 4 میلیون تومان هزینه دارد. مورد دیگر می توان به کاشت دندان مصنوعی تکی که ساخت کشور سوئیس است اشاره کرد که هزینه ی تقریبی آن 4800000 تومان است.

در مورد دیگر می توان به قیمت کاشت دندان بدون ایمپلنت اشاره کرد که به دلیل به روز بودن آن هزینه ی بالایی دارد. در این روش هم مانند سایر روش ها نوع ماده انتخابی اهمیت دارد.

هم چنین در این روش باید هزینه های احتمالی که در اثر رفع بعضی مشکلات دندان مانند عفونت های لثه به وجود می آید را در نظر گرفت. گاهی در این روش به دلیل پایین بودن تراکم استخوان در محل قراردادن دندان، پزشک ناچار به پیوند استخوان می شود که همین عوامل امکان دارد هزینه ها را افزایش دهند.

در این روش به دلیل استفاده از تصویر برداری های سه بعدی و هزینه هایی که این تصویر برداری ها دارند، امکان بالا رفتن هزینه وجود دارد. همچنین به دلیل پیچیده بودن پروسه درمانی تعداد دفعاتی که باید به مطب پزشک مراجعه و هزینه ویزیت پرداخت کرد نسبت به روش های دیگر بیشتر است.

همه ی این عوامل و هزینه های موجب شده است تعداد افرادی که از این روش برای کاشت دندانها استفاده می کنند کمتر شوند.

کاشت دندانDental implants
ترمیم دندانTooth restoration

ممنون که تا اینجا با ما همراه بودید. ضمنا اگر سوالی در ارتباط با موضوعات مطرح شده و یا هر موضوعی در این زمینه دارید، بدون خجالت از ما بپرسید. کارشناسان ما همیشه و 24 ساعت شبانه روز در دسترس و خدمت شما هستند. کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی رایا

02188203045