عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟

درمان ریشه درمانی برای ترمیم و نجات دندانی است که به شدت پوسیده یا عفونی شده است. درمان ریشه زمانی انجام می شود که پالپ متشکل از اعصاب و عروق خونی دندان عفونی شوند یا آسیب ببیند. در طول درمان ریشه، پالپ برداشته می شود و داخل دندان تمیز و مهر و موم می شود. این تصور در بین مردم وجود دارد که کشیدن دندان یک روش درمانی دردناک است، اما اکثر افرادی که دندانشان را کشیده اند می گویند که تجربه دندان درد قبل از کشیدن عصب به مراتب بیشتر از روش درمانی است. علاوه بر این، قبل از عصب کشی، دهان شما کاملا بی حس می شود. در ادامه این مقاله به بررسی کامل عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟ و عوامل موثر بر عمر و ماندگاری دندان عصب کشی شده می پردازیم.

پالپ دندان و عصب کشی دندان

پالپ دندان چیست؟

پالپ دندان چیست؟

دندان از دو قسمت اصلی تشکیل شده است، یکی تاج دندان که قسمت سفید دندان است و دیگری ریشه دندان که فضای توخالی است که عصب، رگ های خونی و سلول های پالپ نرم در آن قرار دارند.

عصب دندان در ریشه دندان قرار دارد، پس از بیرون آمدن دندان از لثه، عصب دندان برای سلامت و عملکرد دندان اهمیت حیاتی ندارد، تنها وظیفه اعصاب دندان این است که حس را منتقل می کند مانند گرمی و سردی مواد مختلف. وجود یا عدم وجود عصب بر عملکرد روزانه دندان تاثیری نخواهد داشت اما پس از کشیدن عصب یا درمان ریشه، دندان عمر کوتاه تری دارد و شکننده تر می شود.

چرا پالپ باید برداشته شود؟

هنگامی که پالپ آسیب می بیند، تجزیه می شود و باکتری ها در فضای پالپ شروع به تکثیر می کنند. باکتری ها و سایر باقی مانده های پالپ در حال مرگ می توانند باعث عفونت یا آبسه دندان شوند. آبسه یک محل پر از چرک است که در انتهای ریشه دندان ایجاد می شود. علاوه بر آبسه، عفونت در کانال ریشه می تواند باعث ایجاد موارد زیر شود:

  • تورمی که ممکن است به سایر نواحی صورت، گردن یا سر گسترش یابد
  • از دست دادن استخوان در اطراف نوک ریشه
  • مشکلات زهکشی که از ریشه به بیرون سرایت می کند. یک سوراخ از کنار دندان، با تخلیه به لثه یا از طریق گونه به پوست ایجاد می شود.

عوامل موثر در عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟

عمر دندان عصب ‌کشی شده به عوامل مختلفی بستگی دارد و می ‌تواند از چند سال تا تمام عمر فرد متغیر باشد. یکی از مهم‌ ترین عوامل تعیین ‌کننده عمر دندان عصب ‌کشی شده، کیفیت و دقت در انجام خودِ عصب ‌کشی است.

اگر عصب ‌کشی به درستی انجام شود و کانال‌ های ریشه به طور کامل تمیز و پر شوند، این دندان می ‌تواند برای سال‌ های زیادی بدون مشکل باقی بماند.  با این حال، حتی در صورت انجام بهترین عصب‌ کشی، دندان همچنان ممکن است در معرض خطرهایی مانند شکستگی یا پوسیدگی مجدد باشد.

عامل دیگری که بر عمر دندان عصب ‌کشی شده تأثیر می‌ گذارد، مراقبت ‌های بعد از عصب‌ کشی است. دندان عصب ‌کشی شده به دلیل از دست دادن عصب و خون ‌رسانی طبیعی، معمولاً شکننده ‌تر و ضعیف ‌تر از دندان ‌های دیگر است. به همین دلیل، استفاده از روکش یا تاج دندان برای محافظت از آن توصیه می ‌شود. اگر این مراقبت‌ ها به درستی انجام شوند، احتمال شکستگی دندان کاهش یافته و عمر آن طولانی ‌تر می ‌شود.

علائمی که نشان می دهد درمان ریشه نیاز است چیست؟

علائمی که ممکن است به درمان ریشه نیاز داشته باشید عبارتند از:

درد شدید دندان هنگام جویدن یا اعمال فشار

حساسیت طولانی مدت (درد) به دمای گرم یا سرد (پس از رفع گرما یا سرما)

تغییر رنگ (تیره شدن) دندان

تورم و حساسیت در لثه های مجاور

روش درمان کانال ریشه

درمان عصب کشی توسط دندانپزشک یا متخصص ریشه انجام می شود، اندودنتیست دندانپزشکی است که در علل، تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری ها و آسیب های پالپ دندان تخصص دارد.

اولین قدم در این روش گرفتن عکس برای دیدن شکل کانال های ریشه و تعیین اینکه آیا علائم عفونت در استخوان اطراف وجود دارد یا خیر.

سپس دندانپزشک شما از یک بی حس کننده موضعی برای بی حس کردن ناحیه استفاده می کند. در واقع، به دلیل اینکه عصب دندان مرده است، حتی ممکن است نیازی به بیهوشی نباشد، اما بیشتر دندانپزشکان برای راحتی بیشتر بیمار از بی حسی استفاده می کنند.

در مرحله بعد برای خشک نگه داشتن ناحیه دندان، دندانپزشک یک محافظ پلاستیکی در اطراف دندان قرار می دهد و سپس سوراخی در دندان ایجاد می کند تا به لایه زیرین دسترسی پیدا کند و پالپ به همراه باکتری ها و سایر بافت های زائد به دندان کشیده می شود.

زمانی که دندان کاملاً تمیز شد، باید پر شود. اگر درمان عصب کشی در یک روز کامل شود، یک پانسمان موقت در قسمت بیرونی سوراخ گذاشته می شود تا دندان تا نوبت بعدی برای جلوگیری از آن باقی بماند. برای کشیدن دندان از مواد ترمیمی نیز استفاده می شود.

روش درمان عصب کشی دندان

عوامل موثر در عمر دندان عصب کشی

عوارض عصب کشی دندان چیست؟

موارد زیر علل شایع عفونت هستند:

تعداد کانال های ریشه بیش از حد معمول در یک دندان وجود داشته باشد (یعنی یکی از آنها درمان نشده باشد).

ترمیم ناقص یا ناکافی که باعث می شود باکتری از لایه ترمیم شده به بافت داخلی دندان نفوذ کرده و آن را عفونی کند.

تخریب مواد پرکننده در طول زمان که باعث می شود باکتری وارد ناحیه داخلی دندان شده و آن را عفونی کند.

جایگزین های درمان ریشه

تنها جایگزین درمان ریشه، عصب کشی کشیدن دندان است. در این صورت دندان با بریج، ایمپلنت یا دندان مصنوعی جایگزین می شود تا بتوانید بجوید و از شکل دندان های اطراف نیز جلوگیری می شود. این روش‌ های جایگزین نه تنها گران ‌تر هستند، بلکه به زمان درمان طولانی ‌تری و همچنین تنظیم دندان‌ های مجاور و بافت همبند نیاز دارند.

جمع بندی:

اگر نیاز به عصب کشی دندان دارید و نگران سلامت دندان های خود هستید، خبر خوب این است که در کلینیک دندانپزشکی رایا دنتال، تمامی متخصصین و کادر درمان با سابقه ای طولانی مدت در زمینه درمان عصب کشی دندان، ایمپلنت و … تمامی نگرانی های شما را برطرف می کنند.

در کلینیک رایا دنتال شما تمامی خدمات دندانپزشکی را در بالاترین سحح استاندارد و توسط باکیفیت ترین متریال دریافت خواهید کرد. پس همین الان برای تعیین وقت خود با ما در کلینیک دندانپزشکی رایا دنتال تماس بگیرید تا در اسرع وقت پروسه درمان را آغاز کنید.